Trees voor Thuis is dé gezonde maaltijdservice in de regio.
Trees voor Thuis week menu.
Verse hamachi met een salade van venkel, koud soepje van komkommer en groene appel en uitgesneden grapefruit.
*
Gebraden ossenhaas met ravioli van eekhoorntjes brood, doperwten en tuinbonen, geserveerd met een klassieke bordelaise saus .
*
Swiss Roll met aardbeien, krokante chocolade, compote van aardbeien en ijs van frambozen

Te bestellen de gehele week vanaf 2 personen.
Ook handig voor 2e pinksterdag, maar dan wel graag zondag ophalen.

Het Trees voor Thuis weekmenu verandert wekelijks en loopt van woensdag t/m zondag.
Elke Zondagavond zal het nieuwe menu van de week bekend worden gemaakt!
Treeswijkhoeve voorgerechten specials
3 stuks Zeeuwse creuse oesters 3/0 met rode wijn azijn en citroen.
Heerlijk aperitief voor in de zon!
Verse hamachi met een salade van venkel, koud soepje van komkommer en groene appel en uitgesneden grapefruit.
Hamachi is de naam die men in de Kansai-regio in Japan geeft aan de Seriola quinqueradiata, een straalvinnige vis uit de familie van de horsmakrelen.
Geinsprireerd op de Japanse sushi.
Mooi in balance met krokant zeewier en tonijn.
Toppertje!
Summer springroll met een 1/2 kreeft, glasnoodles, mango & pinda 2 gestoomde buns met hoisin gelakt buikspek en atjar tjampoer Terrine van ganzenlever met brioche en een compote van vijg, witlof en balsamico azijn Perle Imperial
Deze kaviaar is afkomstig van een hybride steur, een kruising tussen de Huso Dauricus en de Acipenser Schrenckii.
Huso is de Beluga familie en Acipenser de Asetra familie. Kortom, dit is een kruising tussen een Beluga-achtige en een Asetra-achtige.

De kwekerij in China ligt aan een gigantisch natuurlijk meer, op sommige plekken is dit meer 200 meter (!!) diep.
De steuren groeien op in bassins en worden op latere leeftijd uitgezet in het meer.
In het meer kunnen de steuren vrij rondzwemmen en zelf op zoek naar voedsel, dit heeft een zeer positieve invloed op de smaak en kwaliteit van de kaviaar.


GEWICHT: 125 g
KAVIAAR: Perle Imperial
STEUR: Huso Dauricus X Acipenser Schrenckii
ORIGINE: China
FORMAAT KORREL: 2,0 – 3,0 mm
KLEUR: Amber, lichtbruin
SMAAK: Light salted, rich and creamy, complex
Treeswijkhoeve hoofdgerechten specials
Lekker zomers gerecht met veel Marokkaanse invloeden.
Reizen zit er even niet in, en daarom is dit onze rondreis naar Marokko.
Met rijke smaak van de munt en kummel, waan je jezelf al snel in de Medina.

Ossenhaas met ravioli van eekhoorntjes brood, doperwten en tuinbonen, geserveerd met een klassieke bordelaise saus.
Alle ingrediënten hoeft u alleen maar op te warmen met uitzondering van het vlees. Deze zal rauw worden meegegeven zodat u het alleen maar hoeft te bakken.

Bereidingswijze:
Saus en groente:
Voor de saus: zet een pan met water op en plaats hier het zakje (niet koken).
Garnituur:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de garnituren in de oven voor ongeveer 8 minuten.
Ossenhaas:
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak de ossenhaas goudbruin aan beide kanten in een hete pan met weinig olie. Voor rood 2-3 minuten, medium 3-4 minuten en doorbakken 5-6 minuten. Laat het vlees 2-3 minuten rusten.
Bereidingstip: haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast.
Gegratineerde kreeft met witte asperges, tomaat, dragon en fijne pasta met kreeftensaus.

Een heerlijk voorjaarsgerecht wat tevens ook leuk is om in tweeën op de delen om er een tussengerecht van in uw menu van te maken!
U krijgt de kreeft helemaal schoongemaakt mee naar huis, u verwarmt de oven op 180 graden voor.
U zet de schaal ong. 6 min in de oven tot de kreeft warm is.
De pasta word gevacummeerd aangeleverd, u verwarmd deze in het zakje, in een pan met kokend water voor ong. 6 min.
Verse Trees voor Thuis maaltijden
Gevulde geroosterde puntpaprika met ratatouille, hasselback aardappel en comté.
Hierbij serveren wij ook een heerlijk zomerse salade met tomaat en mozzarella!
Kabeljauw met een tomaten compote, basilicum, groene asperge en een saus van antiboise.
Antiboise is een variatie op de sauce vierge en het is genoemd naar de stad Antibes aan de Franse zuidkust. Het wordt gemaakt van tomaat en knoflook, gebakken in olijfolie!
Kalfssukade in rode wijnjus met gevulde prei van de BBQ, aardappel puree, doperwten en bieslook Vers bladerdeeg pastei met ragout van Kempische hoender, paddestoelen, witte asperge bosspeen en doperwten.
Pastei is een deegbakje met een hartige vulling, in ons geval een gevogelte ragout. Het Belgische koninginnenhapje (een pasteitje met kippenragout) heet in Nederland bijvoorbeeld "koninginnenpasteitje."
Wat eten we vandaag?
In de keuken zijn de koks van De Treeswijkhoeve vele uren met elkaar - als een gezellige familie - bezig met koken. Maar wat eten de koks eigenlijk zelf?

Dick: "Om 5 uur dekken wij de tafel en eten samen, net als een familie thuis. Het eten is vaak eenvoudige, dagelijkse kost. De maaltijd voor ons team moet altijd voedzaam zijn en wij willen graag een gezonde maaltijd eten voordat wij onze gasten ontvangen".

Als je onze staffmeal bestelt, weet je niet wat je krijgt. Maar dat het lekker en gezond is, daar kun je op rekenen. Elke vrijdag eten wij vegetarisch, wij noemen dit Vegafriday. Wij vinden namelijk dat je best een keer in de week zonder vis of vlees kunt.

(dit gerecht kan mogelijk allergenen bevatten)
Bijgerechten
Brood van onze vrienden van Vlaamsch Broodhuys.
Bruinvierkant brood van campremy tarwe, zonnebloempitten, sesamzaadjes, geel en bruin lijnzaad, mout en roggebloem.
Bereid volgens de pousse lent methode.
Gewicht: 0,4 KG
De broden zijn vers voorgebakken en dien je zelf nog af te bakken om zo te kunnen genieten. Ieder brood bevat een specifiek afbakadvies.
Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring.

Bij het brood krijgt u onze bekende huisgemaakte boter op basis van groene kruiden.
Onze boer heeft een groot overschot aan kruiden door de lage afname en hebben we besloten elkaar hier in te helpen door er onze befaamde boter van te maken!
Zuurdesembrood van onze vrienden van het Vlaamsch Broodhuys.
Vierkant witbrood van Franse traditie met goudgele kruim en knapperige korst.
Bereid volgens de pousse lent methode.

De broden zijn vers voorgebakken en dien je zelf nog af te bakken om zo te kunnen genieten. Ieder brood bevat een specifiek afbakadvies.

Bij het brood krijgt u onze bekende huisgemaakte boter op basis van groene kruiden.
Onze boer heeft een groot overschot aan kruiden door de lage afname en hebben we besloten elkaar hier in te helpen door er onze befaamde boter van te maken!
Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring.

Dit brood is zeer aromatisch vierkant tarwebrood met roggedesem en mout bereid volgens de pousse lent methode. Gedecoreerd met lijnzaad, sesamzaad en bergzout kristallen.

Bij het brood krijgt u onze bekende huisgemaakte boter op basis van groene kruiden.
Onze boer heeft een groot overschot aan kruiden door de lage afname en hebben we besloten elkaar hier in te helpen door er onze befaamde boter van te maken!
Prachtig blik met heerlijke extra vierge Arbequina olijfolie.
Aanbevolen door onze eigen chef Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve ** zelf.
Inhoud: 500ml
Land van herkomst: Spanje
Fantastische Extra Vierge olijfolie uit de Provence. Gemaakt van 100% Salonenque olijven. Heerlijk groen en fris. De olijfolie die wij gebruiken in het restaurant!
Inhoud: 500ml
Salade van Hollandse kropsla met een klassiek Franse dressing.
Deze salade is voor 2 personen.
6 stuks dubbel AA Asperges, heerlijk gaar gekookt.
Verpakt in een vacuum zak waardoor u ze eenvoudig in een pan met heet water warm kunt maken.
Deze zijn 2 dagen houdbaar in uw koelkast.
Pittige peper room saus, gemaakt van Cognac en groene pepers.
100 ml , ruim genoeg voor 4 personen.
Tevens te bewaren in de diepvries.
100 ml Rode Wijn Saus.
Goed voor ruim 4 personen saus.
Vers gemaakt uit de keuken van de Treeswijkhoeve.
Ook te bewaren in de diepvries.
Desserts
lekker met ijs van framboos! (los te bestellen) Citroentaart met frambozen, verveine en gebruneerde amandelen

TIP: Heerlijk te combineren met Prof. Grunschnabel Frambozen ijs.
Macarontaartje van frambozen met crème suisse en verse frambozen

Heerlijk in combinatie met onze frambozen sorbet van professor grunschnabel!
Selectie kazen van Frederic van Tricht uit Antwerpen.

Ooit kaas besteld in ons restaurant?
Dan heeft u de kaas van Van Tricht al eens gegeten.
Al meer dan 20 jaar levert van Tricht kazen aan de Treeswijkhoeve.
Een begrip voor de èchte liefhebbers.
En dat is niet zo vreemd want in 2010 beschreef Wall Street Journal Kaasmeester Michel Van Tricht als “de beste Europese kaasspeciaalzaak”.
Golden brown creamy caramel with a pinch of sea-salt

Professor Grunschnabel maakt heerlijk ijs.
Met een volle, verfijnde en zuivere smaak.
Inhoud: 500 ml

Professor Grunschnabel ijs is 100%:
natuurlijk en plantaardig, vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen, lactose-vrij, gluten-vrij en soja-vrij.
Geschikt voor vegetariërs, veganisten, halal en kosher/parve
Professor Grunschnabel ijs is er in ‘creamy’ smaken op basis van kokosmelk. En in ‘fruity’ smaken op basis van fruit en kruiden. Ons ijs is vol en romig maar ligt toch verrassend licht op de maag. Het bevat circa veertig procent minder calorieën dan luxe roomijs.

Jasmine Orange Yuzu
Fresh orange juice, jasmine tea and yuzu juice (Citrus Junos from Japan).
Indian Winter
Oei dit is wel een hele spannende combinatie! Ijs met kardamom, korianderzaad, nootmuskaat en kruidnagel. Een unieke samenstelling waarbij alle smaken perfect zijn uitgebalanceerd. Ook de gember is precies goed en niet te scherp. Zelf zou ik hier geen drie bollen van opeten, maar dit ijs juist combineren met een zoet dessert. Bijvoorbeeld met een spongee cake of een puur chocolade dessert, dan is dit kruidige ijs een perfecte en verrassende tegenhanger van de weldaad aan zoet.
Professor Grunschnabel maakt heerlijk ijs.
Met een volle, verfijnde en zuivere smaak.
Inhoud: 500 ml
Professor Grunschnabel ijs is 100%:
natuurlijk en plantaardig, vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen, lactose-vrij, gluten-vrij en soja-vrij.
Geschikt voor vegetariërs, veganisten, halal en kosher/parve
Professor Grunschnabel ijs is er in ‘creamy’ smaken op basis van kokosmelk. En in ‘fruity’ smaken op basis van fruit en kruiden. Ons ijs is vol en romig maar ligt toch verrassend licht op de maag. Het bevat circa veertig procent minder calorieën dan luxe roomijs.

Wij gebruiken alleen topkwaliteit natuurlijke, plantaardige ingrediënten: vers fruit, verse kruiden, verse bourbon vanille en prachtige specerijen.
Sneeuwwit kokosijs met heel heerlijke verse bourbonvanille en geraspte kokos

Romig zonder room….
100% plantaardig dus natuurlijk lactosevrij
Glutenvrij, sojavrij, eivrij, tarwevrij
Geschikt voor vegetariers en veganisten: gecertificeerd kosjer parve
Professor Grunschnabel maakt heerlijk ijs.
Met een volle, verfijnde en zuivere smaak.
Inhoud: 500 ml

Professor Grunschnabel ijs is 100%:
natuurlijk en plantaardig, vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen, lactose-vrij, gluten-vrij en soja-vrij.
Geschikt voor vegetariërs, veganisten, halal en kosher/parve
Professor Grunschnabel ijs is er in ‘creamy’ smaken op basis van kokosmelk. En in ‘fruity’ smaken op basis van fruit en kruiden. Ons ijs is vol en romig maar ligt toch verrassend licht op de maag. Het bevat circa veertig procent minder calorieën dan luxe roomijs.

Wij gebruiken alleen topkwaliteit natuurlijke, plantaardige ingrediënten: vers fruit, verse kruiden, verse bourbon vanille en prachtige specerijen.
Heerlijk ijs gemaakt van mango en maracujá.
Lekker in combinatie met onze desserts of gewoon los.
Dit ijs is gemaakt van vers fruit en geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Inhoud: 500 ml
De Mama Mango Maracujá bestaat uit onder andere mango en passievrucht, een favoriete combinatie van de professor op een warme zomerdag.
Siam Horapa Coco (kokosmelk met thai basil, limoen en vers gebrande kokos) Ijs gemaakt van chocolade en "Dulce de Leche" de karamel van Zuid Amerika.
Dulce de leche ijs is een heerlijke karamel.
Dulce de leche word gemaakt van een blikje gecondenseerde melk.
inhoud: 600 ml.
Het lekkerste ijs wat je maar kan bedenken.
Heerlijk bij het dessert.
Sandro Dessi is een personage apart!
Deze Italiaan, of wat had je gedacht met zo’n naam, kwam als kleine jongen met zijn familie naar Catalonië. Bezeten door alles wat met gastronomie te maken heeft.
Verpakt in tempex doos.
600 ml.

Het lekkerste ijs wat je maar kan bedenken.
Heerlijk bij het dessert.
Sandro Dessi is een personage apart!
Deze Italiaan, of wat had je gedacht met zo’n naam, kwam als kleine jongen met zijn familie naar Catalonië. Bezeten door alles wat met gastronomie te maken heeft.
Verpakt in tempex doos.
Vers uit de diepvries
(473 ml) - goed voor 2-3 personen.

De rijke Russische familie Stroganov gaf haar naam aan een lekker éénpansgerecht met rundvlees. De chef maakt een ‘snelle’ versie klaar, (uit het boek Het jaar van Guus en Dick) zonder poespas, maar met bijzonder veel smaak.
Serveer er rijst bij voor een complete maaltijd. Perfect om elke kleine en grote honger te stillen.
(473 ml) - goed voor 2- 3 personen.

Dit is een van oorsprong Indonesische gerecht. Rendang betekent letterlijk ‘gestoofd rundvlees’.
Pastasaus van pomodori tomaat, gehakt en heel veel groenten
Pomodoro Rosso: de lekkerste spaghettisaus die er bestaat!
Een heerlijke pastasaus van zongerijpte tomaten, gehakt en verse kruiden,
bereid met onze eigen olijfolie.
(473 ml) - goed voor 2 personen.

(940 ml) - goed voor 4-5 personen.
Pomodoro Rosso: De lekkerste spaghettisaus die er bestaat!
Pastasaus van pomodori tomaat, gehakt en heel veel groenten.
Een heerlijke pastasaus van zongerijpte tomaten, gehakt en verse kruiden, bereid met onze eigen olijfolie.

Let’s Chil!
(473 ml) - goed voor 2 personen.
Let’s Chill Vega! Chili sin carne met puntpaprika - 473 ml
473 ml - goed voor 2 personen.
Vegetarisch.
Onze wereld beroemde onovertroffen Asperges soep is weer een feit.
Gemaakt van verse asperges uit Borkel. Zo uit de pan, bij u op tafel!
La Douce France
(473 ml) - goed voor 2 personen.
La Douce France: Grote familiepak van bijna een liter.
Handig als je met zijn vieren bent.
Baguette erbij en smullen maar!
Big Healthy: Gezonde tomatensoep met oversized ballen - 473 ml
(473 ml) - goed voor 1-2 personen.
Big Healthy: Gezonde tomatensoep met oversized ballen - 940 ml
Handig als je met zijn vieren bent.
Spicy lemon go-go nuts soup: Kokos limoensoep met paksoi, bosui en shiitake paddenstoelen.
(473 ml) - goed voor 1-2 personen.
Spicy lemon go-go nuts soup:
Kokos limoensoep met paksoi, bosui en shiitake paddestoelen - 940 ml
Handig als je met zijn vieren bent.
Wijnen
Mousserende wijn uit Bairrada, Portugal gemaakt door het huis Niepoort.
Methode Espumante en een blend van Bical, Cercial and Maria Gomes.
Heerlijk om als aperitief te drinken bij ons paasmenu!
Deze Brut reserve gemaakt op basis van gelijke delen Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay wordt gezien als een van de allerbeste ‘basis’ champagnes. Deze Soave heeft een zuivere neus met tonen van wit en tropisch fruit en zelfs wat jasmijn. In de mond zacht en rond maar heerlijk opwekkend door de verfijnde zuren en de mineralige afdronk. De wijn geurt naar groene appel, perzik en citrus. In de smaak verse, zachte bijna zoete perziken. Ook frisheid en mineraliteit ontbreken niet. Alles tezamen een zeer uigebalanceerd glas wijn. Een blend van pinot bianco, chardonnay, sauvignon blanc. Lukas van Loggerenberg "Break a Leg" Rose.
De Van Loggerenberg Break A Leg Rose is een perfect voorbeeld van een goede Blush rosé. Deze heerlijke rosé wijn is gemaakt van 100% Cinsault en is de perfecte weerspiegeling voor de zomer! In de geur geweldige aroma’s van frambozen en aardbeien, afgewisseld met een fijne hint van citrus.
Typerend Bordeaux!
Mooie aroma's van kruiden, donker fruit & hout. In de mond puur sap met een fijne vlezige structuur, zachte en aangename tannines.

Delicate aroma's van rood fruit, heerlijk jeugdig en sappig, goede structuur en subtiele tannine
Trees voor Thuis
Valkenswaardseweg 14 5582 VB Waalre (NL) Route