Trees voor Thuis is dé gezonde maaltijdservice in de regio.

Instructies

Wat leuk dat u Trees voor Thuis in huis haalt!
Op deze pagina vindt u de bereidingsaanwijzingen van de gerechten die wij deze week serveren. Door naar beneden te scrollen komt u bij de gerechten uit.

                                           

Trees voor Thuis Kerstmenu

Lieve gasten,
 
Wat leuk dat u het kerstmenu van Trees voor Thuis heeft besteld. Dat doet ons goed! Voor u gaat beginnen met het maken van de gerechten kunt u alvast wat kleine voorbereidingen doen om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken.

  • Haal de gerechten ruim 2 uur van tevoren uit de koelkast zodat alles op kamertemperatuur kan komen. Met uitzondering van het dessert, het ijs mag in de vriezer blijven.
     
  • Verwarm de oven op 160 graden en zet een pan met warm water op het vuur om deze tegen de kook aan te houden.
     
  • Heeft u een bordenwarmer? Zet deze dan alvast aan om de borden van het tussen- en hoofdgerecht voor te verwarmen. Geen bordenwarmer? Dan kunt u de borden 2 minuten voorverwarmen in de oven als u de warme gerechten gaat afmaken.
Wij wensen u veel plezier met het maken en opeten van ons kerstmenu!
 
Geniet! Fijne Kerst!
Dick, Anne-Laura en team Treeswijkhoeve

Kreeft | Hummus | Yoghurt | Citroen

  • Schep de hummus samen met de olie en granaatappelpitjes in een klein rond kommetje. Probeer dit niet te mengen.
  • Steek het flatbread er rechtop in.
  • Dresseer de yoghurtvinaigrette in het midden van het andere bord.
  • Schep hier voorzichtig de salade met kreeft op.
  • Garneer het gerecht af met de kruiden.

Pommes moscovite | Kaviaar | Beurre blanc


Tip! Vergeet niet op warme borden te werken

  • Zet een pan met water op het vuur en houd deze tegen de kook aan (+/- 90 graden).
  • Verwarm het bakje met de gevulde aardappel met de deksel erop voor 12 minuten op 160 graden in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm het zakje met beurre blanc in het warme water voor 4 minuten.
    Opmaak
  • Spuit een klein beetje bieslookcrème in het midden van het bord.
  • Op de bieslookcrème plaatst u de hete aardappel.
  • Lepel de koude kaviaar op de aardappel (1 blikje verdelen voor 2 personen)
  • Spuit een mooi bolletje bieslookcrème aan de bovenkant van de kaviaar.
  • Steek daar de kruidentakjes en de souffle in.
  • Dresseer de warme beurre blanc rondom de aardappel.
  • Drup als laatste met het pipetje de bieslookolie in de beurre blanc.

     Ossenhaas | Wellington | Pepersaus

Bereidingstip! Werk het liefst op warme borden en lees de bereidingswijze eerst door voor u begint.
 
  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Zet een pan met water op en houd deze tegen de kook aan (+/- 90 graden).Wellington
  • Schuif de Wellington in de aluminium schaal in het midden van de oven en verlaag de oventemperatuur naar 220 graden. Het direct verlangen van de oven temperatuur klinkt misschien vreemd, maar het is belangrijk dat de oven echt goed heet is voor de Wellington in de oven gaat. Bij het openen van de ovendeur verlies je warmte, daarom is de temperatuur bij het voorverwarmen extra hoog.
  • Bak de wellington 15-20 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is en het vlees medium-rare is.
  • Wilt u het vlees medium gegaard hebben, verleng dan de oventijd met 5 minuten.
  • Haal de wellington uit de oven en laat deze 10 minuten rusten.
    Groenten
  • Als het vlees uit de oven is, zet dan de groentengarnituur met deksel in de oven voor 8 minuten.
    Saus en aardpeercrème
  • Verwarm het zakje met pepersaus en de aardpeercrème in het warme water voor 4 minuten.
    Opmaak
  • Snijd het uiteinde van de Wellington eraf en halveer de Wellington, verdeel over de twee borden.
  • Spuit de aardpeercrème links van het vlees en plaats daar de bloemkool op.
  • Dresseer de groenten en kruidentakjes zoals op de foto.
  • Serveer de warme saus apart, bijvoorbeeld in een schenkkannetje of schaaltje.

Verjus | Druiven | Dragon | Witte chocolade

  • Haal voorzichtig de citroen uit het bakje en dresseer deze in het midden van het bord.
  • Plaats de chocoladecrumble naast de citroen.
  • Snijd de druiven in plakjes en verdeel deze aan de andere kant van de citroen op het bord.
  • Spuit op de druiven de crème van dragon.
  • Dresseer de verjus vinaigrette langs de citroen.
  • Garneer het gerecht af met de zuring.
  • Schep het yuzu-ijs op de chocoladecrumble.


Wilt u het ultieme Treeswijkhoeve gevoel ook thuis ervaren? Dim dan de lichten, steek de kaarsen aan en geniet van onze zorgvuldig samengestelde afspeellijst!  https://open.spotify.com/playlist/4qlVy45sH2uJTRIdusdPdU?si=s7ugPOixTny5_mfqqsbe7Q

 
Groenten kerstmenu

Avocado | Groene tomaat | Jalapeño

  • Verwarm de taco in de voorverwarmde oven voor 3 minuten op 180 graden.
  • Leg de groene tomaat in het midden van het bord.
  • Schep hier voorzichtig de taco met avocado op.
  • Spuit kleine dotjes koriandercrème op de taco.
  • Leg hier speels de nootjes en blaadjes op.
  • Leg de groene tomaatvinaigrette naast de taco.

Knolselderij | Eekhoorntjesbrood | Parmezaanse kaas | Winter-Truffel

Bereidingstip! Werk het liefst op warme borden
  • Verwarm de bouillon in een klein pannetje tot +/- 90 graden.
  • Doe de gnocchi en knolselderij in de pan met de warme bouillon voor 2 minuten.
    Opmaak
  • Leg de gnocchi en knolselderij in het midden van het bord.
  • Leg hier voorzichtig het koekje op.
  • Spuit hier een paar goede dotjes uiencrème op.
  • Steek daar de kruidentakjes in en leg de truffel ertussen.
  • Verdeel de warme bouillon om het gerecht heen.
  • Druppel als laatste met het pipetje de basilicumolie in de bouillon.

Aardpeer | Wellington | Spitskool

Bereidingstip! Werk het liefst op warme borden
  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Zet een pan met water op en houd deze tegen de kook aan (+/- 90 graden)Wellington
  • Schuif de wellington in de aluminium schaal in de midden van de oven en verlaag de oven temperatuur naar 220 graden. Het direct verlangen van de oven temperatuur klinkt misschien gek, maar het is belangrijk dat de oven echt goed heet is voor de wellington in de oven gaat. Bij het openen van de ovendeur verlies je warmte, daarom is de temperatuur bij het voorverwarmen extra hoog
  • Bak de wellington 20 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is.
  • Haal de wellington uit de oven en laat deze 10 minuten rusten.
    Groenten
  • Als de wellington uit de oven is, zet dan de groentengarnituur met deksel in de oven voor 8 minuten.
    Groentejus en dragoncrème
  • Verwarm het zakje met groentejus en de aardpeercrème in het warme water voor 4 minuten.
    Opmaak
  • Snijd het uit einde van de wellington, en leg het middelste gedeelte in het midden van het bord.
  • Leg de spitskool links van de wellington en leg de schorsenerentaart aan de rechterkant.
  • Spuit op de schorsenerentaart een paar mooie dotten dragoncrème.
  • Steek de groenten en kruidentakjes in de crème.
  • Serveer de warme saus rond de wellington.  

Verjus | Druiven | Dragon | Witte chocolade

  • Haal voorzichtig de citroen uit het bakje en dresseer deze in het midden van het bord.
  • Plaats de chocoladecrumble naast de citroen.
  • Snijd de druiven in plakjes en verdeel deze aan de andere kant van de citroen op het bord.
  • Spuit op de druiven de crème van dragon.
  • Dresseer de verjus vinaigrette langs de citroen.
  • Garneer het gerecht af met de zuring.
  • Schep het yuzu-ijs op de chocoladecrumble.
Trees voor Thuis
Valkenswaardseweg 14 5582 VB Waalre (NL) Route