Trees voor Thuis is dé gezonde maaltijdservice in de regio.

Instructies

Wat leuk dat u Trees voor Thuis in huis haalt!
Op deze pagina vindt u de bereidingsaanwijzingen van de gerechten die wij deze week serveren. Door naar beneden te scrollen komt u bij de gerechten uit.
                                           

Trees voor Thuis weekmenu

Shiitake bouillon | Truffelroom | Bieslook

  • Zet een pan met warm water op een houd deze tegen de kook aan water (+/- 90 graden).
  • Verwarm het zakje met de shittake bouillon in het water voor 8 minuten.
  • Schenk de bouillon uit het zakje in een kommetje.
  • Verdeel de truffelroom op de shiitake bouillon.

Zalm | Mossel | Karnemelk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de krokante mossels uit het bakje en leg deze op een ovenbestendig bordje om deze voor 2 minuten te verwarmen in de voorverwarmde oven.
  • Leg de zalm op het midden van het bord.
  • Schenk de karnemelk dressing rondom de zalm
  • Dresseer de bieslookolie over de karnemelk dressing.
  • Leg de verwarmde krokante mossels op de zalm.

Avocado | Kingkrab | Granny smith 

  • Leg het meegeleverde zout op het midden van het bord.
  • De avocado kunt u op het zout plaatsen zodat deze blijft liggen.
  • Steek per avocado 4 zoet zure appel reepjes in de avocado.

Ossenhaas Wellington | Witte asperge | Doperwten | Pepersaus 

  • Verwarm de oven op 240 graden.
  • Zet een pan met warm water op en houd deze tegen de kook aan.
    Doperwtencrème & pepersaus
  • Verwarm het zakje met de doperwtencrème en de pepersaus in het warme water voor 10 minuten en houd deze tegen de kook aan (+/- 90 graden).
Ossenhaas Wellington
  • Verwarm de oven voor op 240 graden. Schuif de Wellington in de aluminium schaal in het midden van de oven en verlaag de oventemperatuur naar 220 graden. Het direct verlagen van de oventemperatuur klinkt misschien gek, maar het is belangrijk dat de oven écht heet is als de Wellington erin gaat. Bij het openen van de ovendeur verlies je warmte, daarom is de temperatuur bij voorverwarmen extra hoog. 
  • Bak de Wellington 15-20 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is en het vlees medium-rare. Wilt u uw vlees medium gegaard hebben, verleng de oventijd dan met 5 minuten. 
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten. 
Garnituren
  • Als het vlees uit de oven is, zet dan de groente garnituren voor 9 minuten in de oven (met deksel).
Opmaak
  • Snijd de Wellingtong in 3 cm dikke plakken en verdeel over de borden, dresseer de warme groenten en crème erbij. Serveer de saus er apart bij, bijvoorbeeld in een mooi schenkkannetje of schaaltje. 

Tiramisu | Blauwe bes | Munt 

  • Dit gerecht is volledig voor u voorbereid in het weckpotje.

 
Wilt u het ultieme Treeswijkhoeve gevoel ook thuis ervaren? Dim dan de lichten, steek de kaarsen aan en geniet van onze zorgvuldig samengestelde afspeellijst!  https://open.spotify.com/playlist/4qlVy45sH2uJTRIdusdPdU?si=s7ugPOixTny5_mfqqsbe7Q


Vegetarisch weekmenu
 
Shiitake bouillon | Truffelroom | Bieslook
 
  • Zet een pan met warm water op een houd deze tegen de kook aan water (+/- 90 graden).
  • Verwarm het zakje met de shiitake bouillon in het water voor 8 minuten.
  • Schenk de bouillon uit het zakje in een kommetje.
  • Verdeel de truffelroom op de shiitake bouillon.
 
Gevulde avocado | Groene tomaat | Gepocheerd kwartel ei
 
  • Leg het meegeleverde zout (dit is niet om op te eten) in een diep bord.
  • Plaats hierop de avocado zodat deze niet kan verschuiven.
  • Breek de croutons en steek deze tussen de garnituren in de avocado.
  • Lepel voorzichtig de vinaigrette van yoghurt en koriander over de garnituren in de avocado. 
Falafel | Linzen | Papadum | Aubergine | Peterselievinaigrette
 
  • Verwarm het bakje met de falafel en garnituren (met deksel) gedurende 12 minuten op 160 graden in de voorverwarmde oven.
  • ​Verwarm het zakje met de crème van linzen in het warme water (+/- 90 graden) gedurende 12 minuten.
  • ​Dresseer de garnituren en de falafel zoals op de foto, of naar eigen invulling.
  • ​Spuit de crème van linzen speels tussen de garnituren.
  • Leg het krokant van papadum op de garnituren.
  • ​Dresseer als laatst de vinaigrette van peterselie (koud) bij het gerecht.
Ravioli eekhoorntjesbrood | Witte asperge | Artisjok | Salsa verde
  • Verwarm de oven op 180 graden.
    Artisjokcrème & doperwtencrème
  • Verwarm het zakje met de artisjokcrème en doperwtencrème in het warme water gedurende 12 minuten en houd deze tegen de kook aan (+/- 90 graden).
    Garnituren
  • Verwarm het bakje met de garnituren (met deksel) gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Maak het gerecht op zoals op de foto, of naar eigen invulling.
  • Spuit een kleine beetje van de artisjokcrème op de artisjok.
  • Steek hierin de artisjokchips
  • Spuit de rest van de artisjokcrème & doperwtencrème speels tussen de garnituren.
  • Dresseer de salsa verde (koud) bij het gerecht.

Tiramisu | Blauwe bes | Munt

  • Dit gerecht is volledig voor u voorbereid in het weckpotje.

Treeswijkhoeve voorgerechten specials

Terrine van ganzenlever met een kruisbessen compote, snijbonen en een pecannoten kletskop

- Verwarm de oven voor op 180 graden. 
- Plaats het brioche broodje in de oven op 180 graden gedurende 5 minuten. 
- Plaats de ganzenlever op het bord en leg hier de pecannoten kletskop op.

- Hier op legt u de snijbonen, gesuikerde pecannoten en de slablaadjes.
- Als laatste kunt u de vinaigrette op het bord dresseren.

2 Bun's met "hoisin duck", bosui en pinda's

Magnetron
- Verwarm de buns in het bakje met de deksel erop in de magnetron op 600 watt vermogen voor 2 minuten.
Pan water
- Als u geen magnetron heeft, zet een pan met water op en plaats hierin een stoommandje.
- Stoom de buns warm voor een aantal minuten.

3 stuks Zeeuwse creuse oesters 3/0 met spinazie, roggebrood en een groene kruiden beurre blanc

- Verwarm de groene kruiden beurre blanc in een pannetje tot +/- 70 graden en verdeel deze over de oesters.
- Spuit de crème van bieslook op de oesters.

Shiitake bouillon | Truffelroom | Bieslook

  • Zet een pan met warm water op een houd deze tegen de kook aan water (+/- 90 graden).
  • Verwarm het zakje met de shittake bouillon in het water voor 8 minuten.
  • Schenk de bouillon uit het zakje in een kommetje.
  • Verdeel de truffelroom op de shiitake bouillon.

Zalm | Mossel | Karnemelk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de krokante mossels uit het bakje en leg deze op een ovenbestendig bordje om deze voor 2 minuten te verwarmen in de voorverwarmde oven.
  • Leg de zalm op het midden van het bord.
  • Schenk de karnemelk dressing rondom de zalm
  • Dresseer de bieslookolie over de karnemelk dressing.
  • Leg de verwarmde krokante mossels op de zalm.

Avocado | Kingkrab | Granny smith 

  • Leg het meegeleverde zout op het midden van het bord.
  • De avocado kunt u op het zout plaatsen zodat deze blijft liggen.
  • Steek per avocado 4 zoet zure appel reepjes in de avocado.

Libanese kreeftensalade met bulger, granaatappel, harissa en gezouten citroen

- Verdeel de salade op een bord.
- Dresseer de dressing over de salade.

 

Treeswijkhoeve hoofdgerechten specials

 

Kalf | Rendang | Zoete aardappel | Pinda | Specerijen jus

  • Verwarm de oven op 180 graden.
    Zoete aardappelcrème & specerijen jus
  • Verwarm het zakje met de zoete aardappelcrème en specerijen jus in het warme water gedurende 12 minuten en houd deze tegen de kook aan (+/- 90 graden).
    Garnituren & rendang
  • Verwarm het bakje met de garnituren en rendang (met deksel) gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Begin met het bakken van de kalfshaas als u de garnituren in de oven heeft gezet, zo is alles tegelijkertijd warm.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout en bak de kalfshaas goudbruin aan beide kanten in een hete pan met weinig olie. Voor rood 2-3 minuten, medium 3-4 minuten en doorbakken 4-5 minuten.
  • Laat het vlees 2-3 minuten rusten.
  • Snijd het vlees met een scherp mes.
  • Maak het gerecht op zoals op de foto, of naar eigen invulling.
  • Dresseer als laatste de specerijen jus naast het vlees

Treeswijkhoeve desserts

Kazen van Frederic van Tricht
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats het notenbrood in de oven gedurende 7 minuten. 

Tiramisu | Blauwe bes | Munt 

  • Dit gerecht is volledig voor u voorbereid in het weckpotje.

Trees voor Thuis
Valkenswaardseweg 14 5582 VB Waalre (NL) Route